Thema Geschiedenis Olympiade 2022-2023

De Geschiedenis Olympiade “Vergeten Geschiedenissen”

De Geschiedenis Olympiade “Vergeten Geschiedenissen” is een innovatief project dat als doel heeft jongeren uit het secundair onderwijs op een laagdrempelige en inclusieve wijze kennis te laten maken met geschiedenis als discipline, en de meerwaarde ervan voor de brede maatschappij. Op die manier hopen we jongeren te enthousiasmeren voor de brede en rijke waaier aan onderwerpen die geschiedenis aan te bieden heeft. En, wie weet word je geprikkeld om geschiedenis te studeren.

We moedigen klassen uit de derde graad van het middelbaar onderwijs in Vlaanderen en Brussel aan om hun creatieve, historisch georiënteerde projecten en werken massaal in te zenden!

Verras je leeftijdsgenoten uit de andere deelnemende scholen met een origineel project. Wij kijken alvast uit naar de inzendingen voor de Geschiedenis Olympiade Editie 2024.

 

Het centrale thema voor het schooljaar 2023-2024 is “Vergeten Geschiedenissen” (voor meer uitleg, zie wedstrijdreglement).

De powerpresentatie gebruikt tijdens de infosessies kan je hier (her-)bekijken.

Benieuwd naar de vorige editie? Neem een kijkje op deze pagina.

De Geschiedenis Olympiade is mede mogelijk gemaakt door onze partners en sponsors.

 

Wens je up-to-date te blijven? Volg ons dan op Instagram, Linkedin en facebook.

Met dit project beogen we de diversiteit en inclusie binnen onze opleiding, en breder de universiteit, te vergroten. We benadrukken dat de Geschiedenisopleiding open staat voor iedereen die zich wil verdiepen in het vak geschiedenis, en aanlendende vakken cultuurwetenschappen, MAVO, …. ongeacht ethnische afkomst, socio-economische achtergrond, thuistaal, religie, gender, beperking of huidskleur.

Wens je meer te weten over of ben je nieuwsgierig naar onze geschiedenisopleiding? Surf naar deze website.

 

Enkele sfeerfoto’s… van de creatieve historische projecten Editie Geschiedenis Olympiade 2023-2024! 

 

visitatie
de studio
6a771445-e737-418f-80a3-e84d01b33f1b
KAT panelen
zwijnaarde menselijke zoo
thumbnail
dagboek
brugge
afval
sdg
previous arrow
next arrow